Abrir en una nueva pestaña - Resultados de búsqueda

Presentación

My name is Ioachim Mihai Rus and I am a folk craftsman from the Maramures area. I am from Danesti,  Maramures, which is also called “Fisculas”. My work profile is carving and woodworking in the traditional Maramures style. I have over 10 years of experience in this field. Among my
Continue reading

Numele meu este Ioachim Mihai Rus si sunt mester popular din zona Maramures. Sunt din localitatea Danesti, zona «Fisculas». Profilul este sculptarea si prelucrarea lemnului in stil traditional maramuresan. Am o experienta de peste 10 ani in acest domeniu. Printre lucrarile mele as putea enumera porti maramuresene, terase, foisoare in stil traditional maramuresan, stalpi sculptati cu motive traditionale maramuresene, sculpturi ornamentale pentru gradina si multe alte lucrari in lemn. Pe langa acestea, realizez si lucrari mai mici, printre care sticle ornamentale cu diferite piese din lemn sculptate, platouri pentru servirea bucatelor, diferite obiecte sculptate de tip suvenir. Povestea mea a inceput in copilarie. Dragostea pentru lemn provine de la tatal si bunicul meu, care au fost dulgheri si tamplari de meserie. Copil fiind, stateam pe langa ei si ii ajutam in procesul de prelucrare a lemnului.

Dupa aceea incercam sa copiez ceea ce facea tatal meu, iar in aceste fel am capatat indemanare si dragoste pentru acest material. Cand am crescut mai mare, am incercat sa creez diferite piese dupa imaginatia mea. Am vazut ca imi place sa prelucrez lemnul, astfel am continuat si am facut o meserie din asta. Procesul creativ s-ar putea spune ca incepe cu un bustean sau o bucata de lemn, care se debiteaza la cererea clientului, se taie in diferite unghiuri, se creeaza modelul pe el si se sculpteaza, iar la final se aplica un strat protector pe suprafata lemnului, care poate fi din ulei de in sau lacuri pe baza de apa. Mesajul meu pentru tinerele generatii ar fi sa isi aduca aminte de origini si sa isi intoarca privirea spre traditional, natural si autentic romanesc.

Colabora con

Profesionales similares

Invita a un contacto

Contact details

    Loading...